Afrikaanse kos

Afrikaanse kos (eten)


Braai

In de Belgische volksmond ook wel beter bekent als barbecue. Zuid-Afrikaners zijn er trots op. Zowel vlees als vis mag op de braai. Zolang ze maar met vuur kunnen spelen.
Braaien met een gasbraai of op houtskool vinden ze voor mietjes. Een echte Afrikaner braait met hout. Sommige hebben zelf een braai in hun huis. De braai heeft dan ook een ingenieus systeem. Eerst maak je zelf kolen door hout te verbranden. Nadien als je wil braaien kan je nog wat hout verbranden in een speciaal daarvoor voorzien vakje. De kolen vallen er dan gewoon aan de onderkant door.



Boereworst

De eerste dagen maakte ik er al kennis mee. Op 3 dagen heb ik dit wel 5 keer gegeten. 's Avonds 's middags, 's avonds, 's middags... Gelukkig nooit als ontbijt. Eigenlijk is het gewoon een worst met speciale kruiden in, maar dus ook typisch Afrikaans.

Bobotie

 Wat moet ik nog meer zeggen... Bobotie gemaakt door de mama, is altijd de beste bobotie. Maar doe gerust zelf een poging. ;)



Beskuit

Deze harde koek is moeilijk te omschrijven. Hij kan heerlijk zoet zijn met wat stukjes chocolade of gewoon zeer voedzaam met allerlei graantjes in. De meeste Zuid-Afrikaners doppen dit in hun thee of koffie om zachter te worden. Ik hou er echter van om op deze harde klopjes te knauwen. Dit kan zowel voor ontbijt gegeten worden of als 10u-tje of 4u-tje of  22u-tje.














Koeksister

Dit is een zoet tussendoortje of nagerecht. Met zoet bedoel ik eigenlijk heel zoet. Ik zou er nooit aan beginnen zonder een kopje koffie om de zoetigheid te dempen. Het is gefrituurd deeg dat in een siroop is ondergedompeld. Het deeg zuigt dan al die siroop op waardoor het zo zoet wordt.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten